Lillmatte och Den Blonda Saken...

Idag var det lugnt, i alla fall på förmiddagen. När klockan närmade sig 3 så dök lillmatte och Den Blonda Saken upp. Jag trodde så klart att de skulle bli som vanligt, virr, kaffe och lata sig. Det är ju deras vardag så de är ju inget konstigt. Men nej! Där hade Alfa fel! Det där med att lata sig hade jag rätt i, för dom satte sig i soffan de första dom gjorde, så jag brydde mig inte mycket mer i det. Men inte många minuter senare så kom dom på att dom skulle ut och gå, och dom tog med sig mig och dom andra vovvarna.

En prommis satt ju inte helt fel. Men dessa två damer har ju inte koll på vad man gör när man är ute! När vi hade gått en bit så kände jag lukten utav en stor och fet älg. Jag trodde så klart att dom skulle släppa mig så jag fick jaga, gjorde dom det då? Nej! Dom bara sa åt mig att komma med, och så gick vi vidare. Hur kan ni göra så?? En älg kan ju inte få gå runt i skogen och tro att den är nånting!

Men, jag fick stå ut med att bara gå, trista ni är!



Om bilden:
- Ingen kommentar!

Sola nosen och muttra över livet...

Ja, det är nog det ända jag har gjort idag. Efter som både husse och matte är lite dryga, och långtjuriga, så får jag inte gå ut själv, utan då ska jag sättas i hundgården. Så vad gör man då? Man lägger sig på balkongen och solar nosen. Ganska mysigt ändå.

Men imorse så vart Alfa grinig. Husse och matte gick ut för att åka bil, det kan man ju ändå inte klaga på, jag slapp ju! Men dom tog med sig både Den Där Fega och Råtta! Varför fick dom följa med för?! Vad har dom två som jag saknar??? Och bara en stund senare så försvann lillmatte också. Så det var jag och Lurven ensamma i huset. Lurven grävde så klart ner sig i sängen, matte åkte ju bort, då är livet förstört. Jag själv la mig i trappen och stirrade in i väggen, jag kunde inte komma över att dom valde Råttan före mig! Detta är fullständigt oacceptabelt! Nu tänker jag inte prata med er nå mer!


I Lyngstern ska man inte hälsa på grannen...

Idag när jag och mina fyrfota vänner var ute kom jag på den goda idèn att vi skulle gå ner och hälsa på grannen, Per-Ivar. Dom andra luffsade bara runt och pinkade här och där som dom alltid gör, så jag var tvungen att försöka övertyga dom om att jag tar täten och dom bildar eftertrupp. Efter några om och men så var vi på väg i alla fall, och som tur är så är det bara nerförsbackar dit. Inom kort var vi framme, men Per-Ivar verkade inte intresserad utav att komma ut och socialisera sig med oss, så då var de fritt fram att äta godis på hans skräphög. Det finns mycket smått och gott (jag tänker inte gå in på detaljer, då det kan finnas känsliga läsare, och jag vill ju inte sabotera eran dag), och medan jag stod och åt så passade dom andra på att reta upp Per-Ivars hundar som satt i hundgården.

Efter en kvart kanske så kom matte farandes, hon vrålade och skrek, kastade in oss i bilen och körde hem där hon sedan slängde in oss hundgården där vi fick sitta och skämmas. Jag tog de hela med gott mod, la mig på balkongen och solade nosen. Den Där Fega lutade sig mot stängslet och såg ut som att hela världen hade gått under medan Lurven och Råttan turades om att skälla, gnälla och vara jobbiga. Matte tog in oss senare och sen dess så har vi inte fått gått ut själv. Så, det här måste ju helt enkelt betyda att man inte ska hälsa på hos grannarna här i Lyngstern, det var ju bra att veta...


En tråkig dag...

... helt utan nånting intressant att skriva om. Så istället för det så lägger jag upp bilder.


(Vacker som en dag...)


(Fint, men ser lite tanig ut...)


(Tjusigt med tungan ur fokus, eller inte...)


(Så här stressad är man på en utställning...)


(Puss puss...)

Jag förklarar nu krig med huset...

Nu är Alfa riktigt gammeldags förbannad!



Det är tjafs hela tiden fram och tillbaka. Var lugn Alfa! Sluta busa Alfa! Gå och lägg dig Alfa!

Nu räcker de! Jag tänker inte hålla mig lugn. Ni smyger med att proppa i mig massa läskiga piller, och tror att jag inte ska fatta det. Men icke, jag vet om allting, och bara för att ni är dumma och smyger med det så förklarar jag här med krig!

Efter en lång promenad på morgonen mellan låt säga nio och ett, så började matte också att bråka tillbaka, nu får jag inte gå ut själv! Uscha på dig! Alfa måste få springa på sina uppdrag! Nä, nu är jag sur och kommer nog bara ligga och sura under trappen. Möjligen skälla lite på Råttan, men det är ju ett måste om dagarna.

BitchAlfa ogillar myglare...

Nu har man varit hos doktorn, som först och främst konstaterade det vi alla redan visste, att jag var otroligt vacker och otroligt lugn. Det är klart jag är, jag är en gråhund, jag är Alfa, Lyngsterns lataste hund! Sedan tittade doktorn så klart på min onda tass och kunde inte se eller känna någonting konstigt, men hon sa att jag var den tredje jakthunden som hade kommit in för haltande. Okej, de var ju inge bra, betyder de att vi är klena? Eller betyder de att vi bara jagar klantigt?

Hur som helst, jag och matte åkte hem och ända sen dess så håller hon på att mata mig med massa godis hela tiden. Vad kom du och doktorn överens om egentligen? Måste jag gödas lite? Eller är detta bara ett sätt att lura i mig konstiga piller? Det är ju trots allt svårt att svälja godiset ibland!

Och alla här i huset säger hela tiden åt mig att ta det lugn, eftersom jag haltar. Glöm de! BitchAlfa ogillar myglare som gömmer läskiga piller i hennes godis!



Att lata sig går alltid bra, förutom när husse och matte säger åt mig att ta de lugnt, då ska jag busa med Råttan!

Det gör ont i tassen...

Fasen också! Nu haltar jag framåt. Dumma skit! Det är som jag säger, man ska inte anstränga sig i onödan, för då sträcker man någonting! Eller så trampar man snett. Imorgon ska matte och jag in till doktorn så dom får titta på min tass, men en sak undrar jag...

Varför får jag ingen mat för?! Hallå?! Jag må vara en dam, men jag har ju redan en perfekt figur! Nu får ni skärpa till er lite granna här i huset! Alfa vill ha mat!



Men lillmatte! Du är ju sämst på att välja bilder! Här har jag hållit på att prata upp mig själv och skrytit om min figur, och så väljer du en bild där jag ser ut som en köttbulle! Underkänt!

I händerna på lillmatte...

Nu när Alfa är i jämtland och jagar, så är det jag som får sköta denna blogg. Inte Lurven, inte Den Där Fega, utan lillmatte! Jihaa! Äntligen så får jag visa mig lite granna i tha spotlight! Och dagen kan inte beskrivas som mer än perfekt! Idag så vann nämligen Linköping över Brynäs med 3-2! HA! Känn på den era gävlefjantar! White Lions var ju som en stor skogstraktor som bara körde över er!

Det var så klart höjdpunkten på dagen, Pär Arlbrandt gjorde två mål, och Magnus Johansson ett mål! Vilka som gjorde Brynäs mål har jag självklart ingen koll på, vem fan bryr sig liksom?!

Vad mer som hänt under dagen? Joo, när jag satte mig ner i soffan för att äta middag (fantastisk skaldjurspasta!) så slog jag på tv:n, och vad var på om inte en pinsam och jobbig fjortisfilm?! På svenska också!! Fy för fy fan, men jag var tjurig idag och bestämde mig för att titta, och så mycket som skinnet kröp på mig har jag aldrig varit med om tidigare! Fjortisfilmer är absolut inget för mig, dom får mamma stå för att titta på! Vi avlutar med en episk bild på mig själv!



Och eftersom detta är Alfas blogg så var de svårt att få publicera detta utan hennes kommentar.
- Gilla att katten moonar dig!

Äsch! Dumma Alfa som ska förstöra, det var för övrigt hennes val av bild, man kan ju gissa varför det blev just denna...

Nämen usch...

Nu har jag inte bloggat på länge. Men jag är i jämtland i alla fall och jagar. Därför de är segt med detta. Jag kan ge er lite grann om vad som hänt. Inte nånting alls! Bläää! Varför ska alla älgar gömma sig när jag ska skälla på dom? Klarar dom inte av en utskällning från söta lilla BitchAlfa??



Bra där lillmatte! Din fot är med på min bild!

08:or och bilåkande...

I fredags så kom stockholmsdårarna hit, Micke och den där galna gråskallen, Storcha. Dom skulle tydligen vara här tills på söndag bara för att mellanlanda på vägen upp till jämtland. De blev så klart en cirkus här då en ny tjej kom hit, så Lurven, Råttan och Den Där Fega blev väldigt intresserade. Efter många om och men så lugnade alla ner sig och man kunde hämta andan.

Men, på fredag så hände ingenting, sen på lördag så kändes de som ingen var hemma, bara matte. Så den dagen var ganska tråkig, jag sprang mest in och ut. Lite uppdrag var man på också, men inga längre.

Sen, idag, så vart de så klart en mardrömsstart på dagen. Man hinner inte mer än att kliva upp förens man får reda på att man ännu en gång måste åka flera timmar i den där mardrömsmaskinen.

Men de var inte så mycket mer att uppdatera om, bara en grej till. Jag är väldigt ledsen för detta, men jag måste släppa denna bomb, även om det krossar Den Blonda Saken. Jag tror nämligen att Den Där Fega skaffat flickvän!


Lurven in action!

Jag bloggar ju så klart om mig själv. Men jag har ju märkt att Den Där Fega har fått två inlägg, och Råttan gnäller jag på mest hela tiden. Så nu har jag bestämt mig för att Lurven ska få visa upp sig lite grann.

Han är ju lite knasig den där vovven, och jag börjar fundera på om jag verkligen ska kalla honom lurven då han nu är nyklippt. Matte tyckte att han var alldeles för långhårig nu, men de tyckte inte han, så han sprang och försökte ignorera henne. Men se där gick de inte!

Så nu är han slät. Jag har kommit på att han har en väldigt lustig svans, som en råttsvans. Så nu ska ni få se Lurven in action!


















Den Där Fega igen...

Du slutar aldrig att förvåna mig. Du är stor, du är stark, du kan springa hela dagarna utan att ens vilja sluta (usch, man ska inte anstränga sig mer än nödvändigt!). Du är svart, du har ett läskigt skall, men ändå är du den fegaste vovven som någonsin satt sina tassar i Lyngstern. När Gud delade ut mod till alla fyrfota varelser här på jorden, så låg du och gömmde dig, morrandes, under husses och mattes säng.

Du springer och gömmer dig för minsta lilla ljud du hör, sen ligger du där och morrar. Du vågar inte skälla på ljuden om inte någon av människorna är hemma. När det kommer en okänd människa på gården så springer du runt runt, skäller, morrar, reser ragg och viftar på svansen (?). Jag undrar faktiskt om inte husse och matte har missuppfattat detta, du måste vara en hyena.

Och hur feg och fånig du än må vara, så är du ju ändå fantastiskt vacker, även om du nu är lite grå om nosen. Men oroa dig inte, Alfa finns här och kommer stå upp för dig när helst du behöver de! Fegisarnas rätt i samhället du vet!













Och jaa, det här inlägget är till Den Blonda Saken. Bara för att Alfa är så snäll idag.

Det är inte okej!

Idag när jag var ute och bara skötte mitt eget, så bestämde sig Gud för att det skulle regna på mig. Alltså, varför då? Varför ska det behöva regna??? Jag har mycket att sköta ute, och det går ju inte när de regnar, då blir man ju blöt om tassarna.

Och för att toppa det hela så hade matte stängt dörren in, så jag satt där, helt ensam i regnet och mådde skit. Det är inte okej! Tack å lov så öppnade hon dörren till slut, så man kunde få gå in och lägga sig i sitt hörn och sura över vädret!

Och när man blir less på att sura så kan man alltid brottas med Råttan igen.


Idag är Alfa...

... inte lika sur som igår. Men har ännu inte riktigt förlåtit husse. Men jag har funderat lite grann och kommit fram till att om Råttan inte hade spytt upp halva klöven så hade inte matte blivit sur, och då hade inte husse slängt klöven. Så jag får helt enkelt vara sur på Råttan då de är hans fel. Lilla söta Råttan, när jag markerar åt dig att inte röra mina grejer, så betyder de, gi faan, annars går de så här!

Men, istället för att vara sur så har jag bestämt mig för att vara söt och vacker (alltså, bara vara) för då kan man få godis. Sympatigodis, anledningen till att gud satte oss hundar här på jorden.

Hur man ser ut för att få sympatigodis?





Och vips, så får man godis.



Människor, så lätt manipulerade. Var bara lite söt så har man dom i en liten ask. Mums!

Historian om älgklöven, del 2...

FY och fy för husse!

Jag har nu spenderat de senaste dagarna med att gräva fram information. Och lillmatte, min högra tass, har givetvis varit till stor nytta. Det har ju kommit fram nu, och detta är väldigt upprörande så jag vill passa på att varna känsliga läsare, att husse har slängt min älgklöv i soptunnan! AHH! Dumma dumma husse! Hur kunde du?!



Hur kan du vara så grym mot mig?! Det där var min bästa vän! Usch och fy på dig! Nu ska Alfa sura ner sig i ett hörn och aldrig mer lämna mina vänner åt sina öden. Jag vet ju nu vad du gör med dom!

Så bara för att detta kommit fram, och jag har varit lite sne och tvär idag, så tog jag ut detta på alla i min omgivning. Först så dissade jag matte och stack när hon tyckte att jag skulle komma in. Glöm det! Sen tog jag av Råttan grisleksaken och la den på ett lämpligt ställe där han inte kunde komma åt den utan att springa en väldig omväg. Och nu så ska jag bitcha till mig ännu mer, ni kanske får något smaskigt inlägg imorgon om hur bitchig jag faktiskt kan bli när jag är sur.

RSS 2.0