Ödmjukhet är överskattat...

Ja, nu var de länge sen jag bloggade, och nu kan jag inte gnälla på att lillmatte är lat (trots att hon är de), utan den här gången så har vi varit utan ström. VÄÄÄÄLDIGT länge också! Hur hade Eon tänkt där?! Det var omöjligt för mig att fixa pälsen, dels utan ljus och dels utan pälsfön.

 

Hur som helst, nu är strömen tillbaka och pälsen ser bättre ut än någonsin. Glad Alfa. Men det har varit jul nu och bara för att visa min uppskattning till lillmatte som ändå, trots latheten, sköter bloggen finfint så fick hon en väldigt fin julklapp. Den kommer direkt från hjärtat.

 

 

Ja, hennes absoluta favorit bild på mig själv, ödmjukhet är överskattat!


Julafton...

Imorgon är de julafton! Och vad är det som är så bra med julafton?! Jo, det är pressent dagen! Massa fina pressenter till Alfa, glad tjej! Först en fin lyxig frukost, sen en tidig pressent, jag hoppas på godis! Eftersom julafton är dagen då man absolut inte behöver tänka på figuren, då får man tjocka i sig som en gris om man vill!

 

Dagen går vidare, då alla bara bryr sig om mig och ger mig något gott grisöra, mer god mat, som den där köttbiten som låg i ugnen hela natten här om dagen. Den stod de ju "Bara till Alfa" på. Sen måste jag fixa pälsen, så det får ni också göra imorgon. Och framåt kvällen blir de ännu mer pressenter till mig, förhoppningsvis så får jag en privat kudde som endast jag får sova på, och en finare matskål, ett nytt halsband och rätten att vara ute helt själv, lös! Då ska ni se att dagen blir fulländad. God natt och god jul på alla!

 


Modell för dagen...

En dag som denne fördrevs på inget bättre sätt än lite fotografi på mig. Lillmatte börjar få till rätta knycken med kameran. Det gläds vi åt. Det ända negativa är ju att de mesta kommer med på bild, till exempel rasterna och tuppluren...

 

Men, till att börja med, en fin bild på mig liggandes i trappen, mycket bra ställa att till exempel sova på, eller så spanar man ut genom fönstret.

 

 

Lite spännande posing.

 

 

En närbild på lilla mig är en självklarhet!

 

 

Lillmatte hade lite konstiga idéer, här knäpper hon en bild mellan trappstegen, ja, så länge jag syns så funkar de.

 

 

Råttan fick vara med på en bild också, kände mig extra snäll idag, dessutom så tog han ju inte allt för mycket plats. Du börjar lära dig min luddige lille vän.

 

 

Och, som sagt, lillmatte är lite väl aktiv med kameran, tur att jag är fin när jag sover också.

 

 

AHH! Lillmatte vad håller du på med?! Den här är inte okej!!

 

 

Nu tänker jag inte prata med dig nå mer!

 


Råttan Junior...

Nu har jag träffat lille Baloo, vad mer kan jag säga än lurvigt kaos? Jag gick så klart fram till honom för att undersöka honom och ändå få en gnista utav hopp om att detta går att lösa. Men vad gör matte? Jo, hon släpper ut Råttan! Hur tänker du?! Två yrväder på samma gång? Hur som helst så lät jag inte honom förstöra min undersökning. När jag funderade över hur detta ska gå till så började Råttan och Baloo flyga runt och vara galna! Det var då jag fick en uppenbarelse, detta kan, med största oturen, sluta som en Råttan Junior!! Mitt livs största mardröm! Ännu en galning med alla bokstäver och några siffror, och möjligen ett kinatecken...

 

Detta går inte för sig! Jag kan inte låta det ske. Därför är det nu klart att jag måste åka härifrån när jag ska lära ut min klokhet och min goda uppfostran till denna lurv, för annars saboterar Råttan mitt uppdrag. Jag vet inte hur stor skada som redan är skedd, men förhoppningsvis finns de fortfarande hopp. Att rädda Baloo från alla bokstäver och siffror och inte bli som Råttan är mitt kall!

Mission Accepted!


En eloge till lillmatte...

Det måste jag faktiskt ge dig! Det kan alltså inte vara enkelt att knäppa en bild där alla fyrfota lurvar och jag är med. Men, jag har gnällt på dig förut, jag kommer gnälla på dig igen, men just nu, grattis! Du kan fota bara du vill!

 

 


Bara för att jag har humor...

Lillmatte och jag bläddrade egenom en massa bilder på datan, gamla och nya, och snubblade över en bild som genast gav mig en snilleblixt. Jag är så bra. Se likheten!

 

 


Ännu en vinterdag...

En dag som denna, då de inte hänt speciellt mycket, så kan jag passa på att lägga ut lite vinterkort på mig, finfint! Nu börjar de hända saker med kameran lillmatte. Tassen upp för vackra bilder!

 

 

 

 


Min favorit hobby...

Är självklart att sätta lillmatte i arbete. Jag tvingade henne att gräva fram lite mer information om den lilla jycken Baloo idag. Och vad vi kom fram till är helt enkelt inte acceptabelt! Detta fick mig att inse att jag kanske borde ställa upp som lärare ändå, jag fick så klart inte dåligt samvete, bara en tankeställare. Jag känner att det är trots allt en valp, helt utan förebilder, och om ingen tar tag i detta så kan det gå söder ut med stackarn.

 

Så okej då! Lillmatte och den blonda saken, jag ställer upp! Jag ska lära Baloo allt jag kan, men kräver givetvis fortfarande betalt för tjänsten, man arbetar ju inte gratis! Det som fick mig att ändra mig är detta, jag lider lite granna inombords.

 

 

Baloo! Regel nummer 1:
- Man gosar inte med katter, man äter katter!

Man ska framhäva hundens fördelar...

Var det någon som så klokt uttryckte sig. I mitt fall verkar det vara chokladbruna ögon och en jätteröv, tack lillmatte.

 

 


Att lära smålurvar hur man betér sig...

Detta låter inte som någonting för mig. Är ni seriösa?! Jag?! Lärare?! Ska jag behöva skälla lite vett i er båda två?!

 

Suck! Jag har lyckats gräva fram en fruktansvärd nyhet. Lillmatte och den blonda saken vill att jag ska lära den blonda sakens hund, Baloo, hur man ska beté sig. Okej, till att börja med, jag är ingen lärare! Ska ni ha hjälp med att lära upp honom får ni antingen se till att betala mig med väldigt mycket älgklövar och grisöron, ob tillägg är en självklarhet, min tid är dyrbar så det är alltid storhelgstillägg. Eller så får ni helt enkelt anställa någon annan, jag är kräsen och arbetar inte med småvalpar! Jag har tillräckligt jobbigt med att stå ut med Råttan och försöka lära upp honom hur man ska beté sig. Jag har givetvis redan gett upp honom, men det betyder inte att jag kommer ta på mig lärarjobbet igen!

 

Jag menar, kolla på honom! Han har ju inte ens koll på öronen! Visst, gullig kan man vara, men jag vet med erfarenhet att ju gulligare hund desto jobbigare!

 

 

/Alfa vet att ju gulligare hund desto jobbigare hund, och det kommer helt enkelt ifrån hennes tid som valp, hon var en jobbig liten valp hon, det är därför hon vet detta. Lillmatte

3 veckor och 3 dagar...

Ja, så lång tid tog det för lillmatte att masa sig ut med kameran och knäppa ett kort på min hundgård. Grattis! Detta måste vara ett steg i rätt riktning. Det tog ju inte ens en månad. Här är den!


Äntligen hemma...

Tack å lov! Äntligen hemma.

Och här är allt som vanligt. Den Där Fega gömmer sig så fort han hör någonting, (man vet ju inte, det kan vara någonting farligt) Lurven är grå och trist, (jaa! Jag har rätt att kalla honom grå!) och Råttan har så klart damp/adhd/välj-vilken-bokstavskombination-ni-vill/hela alfabetet.... han är galen, kan vi sammanfatta det till.

 

Husse sitter med näsan över datorn, och kokar lera. Matte, sitter med ena handen lindad med nå vitt och läser bok och lillmatte.... vad ska jag säga om dig? Först å främst, smickrande med inlägget, jag vet att jag var världens vackraste valp, jag är världens vackraste hund nu, men! Jag köper inte att du är en bra administratör, vart är kortet på hundgården?! Du har haft tre veckor på dig! Hur lat är du?!

 

Men, jag har bestämt mig för att inte förvänta mig någonting från dig, latheten är helt enkelt inte värd att ha förhoppningar på. Hur som helst, här är bilder på Råttan och hans speciella kombinationer.

 

 

 

 

 

 

Och några bilder på mig, det är ju en självklarhet!

 

 

 

 


RSS 2.0