Husses idéer...

Detta hushåll upphör aldrig att förvåna mig. Man tycker att efter 2 år så ska man vara van, härdad, inte bli förvånad över husses alla konstiga idéer. Men nu i helgen så fick han tydligen ytterligare en snilleblixt, vi skulle ut och motionera, jag i en sele, husse på skidor. En syn utöver det vanliga.



Och att kombinera husses smidighet med att inte ha åkt skidor på närmare 25 år gör inte saken mycket bättre. En bonus var också tre galna lurvbollar som sprang runt fötterna på honom. Ni har säkert redan nu listat ut vad som hände i nerförsbacken.... men eftersom jag är en skadeglad vovve så får ni en bild på det också.



Hur skidturen gick låter vi vara osagt, men det är så här en helt vanlig helg i Lyngstern ser ut... typ.

En prinsessas skönhetssömn...

Normalt sätt när jag ska sova så lägger jag mig på nedervåningen under trappen, där mina goa filtar ligger och är helt ljuvliga. Men, det är som sagt ganska hårt att ligga där ändå, det är ju inga madrasser eller någonting. Så igår bestämde jag mig för att ta skönhetssömnen på allvar. Jag tussade uppåt och som tur var så kom lillmatte ut ur sitt rum. Jag tog tillfället i akt och störtade in i hennes rum och slängde mig i sängen, där var det mjukt och skönt att ligga, så jag bredde ut hela mig.



Tyvärr så kom lillmatte tillbaka och skulle få plats i sängen hon också. Enligt mig så skulle så klart hon ligga på golvet och jag i sängen, men så vart det inte. Hon fläskade ner sig i sängen och jag fick hoppa ner då vi inte fick plats båda två.



Det var bara att acceptera, det var ändå rätt mysigt att sova på hennes morgonrock, den är mjuk och varm, men de tog ju ett tag innan man kunde lägga sig, man måste trampa till sovplatsen först. Mycket mycket noga måste man vara!









Hur som helst , på morgon var de bara att väcka lillmatte och köra bort henne ur sängen för att jag skulle få plats, hon ska ha klart för sig att här är det Alfa som bestämmer!


Alfas berättelse del 2...

Nu är det verkligen dags för lite uppdatering här på bloggen. En lillmatte utan blogginspiration, då spelar de ingen roll hur mycket man tjatar på henne, det kommer inte att hända någonting. Hur som helst, nu kommer del 2 utav min berättelse.

När jag väl kommit till min rätta här i huset, träffat allt folk och alla luddiga vänner, så var det dags att låta mina instinkter fortsätta att styra och ställa. Jag hade nämligen hittat en liten näddmus som absolut skulle ätas upp, problemet var att den hade gömt sig under några lastpallar, så jag började så klart skälla på den. Efter många om och men så blev detta jobbigt, så jag sprang in för att dricka lite vatten. När jag sedan sprang ut till lastpallen så stod näbbmusen kvar där, helt i chock. Bra där, men hur skulle jag få ut den? Jag fortsatte att skälla på den i nästan en timme då husse tog in mig och gav mig beröm för att jag ställt fast näbbmusen. Men hallå?! Jag ville ju äta upp den, inte få beröm!



Men, jag fick sura över det, för husse tyckte tydligen inte att jag skulle äta näbbmusen, som enligt mig verkade vara en perfekt middag. Hur som helst, inte många dagar senare så dök de upp tre djur till. Tjocka, feta, svarta kor. Dom var också helt perfekta att skälla ut. Men husse var emot detta också, så därför fick jag ta till mina fantastiska ninjatalanger! Husse tussade ut för att ge kossorna vatten, och i samma ögonblick som han öppnade dörren så flög ett grått streck förbi honom. Jag är bara för bra! Jag kutade in i hagen och efter kossorna som flydde i panik (med all rätt) mot skogen. Husse suckade djupt, för nu var alla kossor borta. När han närmade sig hagen så hade jag ställt dom snyggt och prydligt i mitten av hagen genom att skälla. Husse, du tror för lite om mig. Sådana djur ska definitivt skällas ut!


Hur som helst, nu ska jag följa valpen Alfas goda exempel och sova. God natt!


RSS 2.0