Historian om älgklöven, del 1...

Jag minns det som igår (det var ju i förrgår så att), jag sprang och sprang och sprang. Och helt plötsligt så såg jag dig, ligga där, helt ensam och övergiven. Jag kände genast att detta ej var acceptabelt. Jag tog med mig dig för att ge dig ett hem, en plats där du ska må bra, en plats där du och jag ska kunna vara bästa vänner.

Hem kom jag, jag hörde mattes funderingar över vart jag hittat dig. Jag ignorerade henne och tyckte att det här är en helt okej vän att ha, eftersom Den Där Fega umgås med pinnar så får väl jag umgås med dig, Älgklöven! Råttan tänkte givetvis försöka ta dig ifrån mig, men se där gick de inte så bra. Ett bett i näsan och ett högt ylande senare så fick jag vara i fred med dig igen.

Tragiskt nog så gick du sönder lite grann, så ena klövtån låssnade från dig. Råtta lyckades norpa den, och jag visste att om jag skulle försöka ta tillbaka den så skulle troligen Lurven ta dig, Älgklöven. Och det går inte Alfa med på! Nej nej, du är min och bara min.

Senare, när matte varit så grym och elak och tagit in mig, och lämnat dig utanför, så spydde Råttan upp halva tån, så matte blev sur. Och ända sen dess har jag saknat dig min kära vän... vart tog du vägen?!


Uppdateringar kring detta kommer givetvis när jag och lillmatte grävt fram mer information, jag hoppas bara att allting är bra med dig min älskade vän.


Jag tänker på dig.

Jag säger som husse, katter är bara ohyra...

En ganska vanlig Alfadag har det varit. Sovit, ätit, sprungit ute, sovit ute på trappen då matte glömde mig, ätit lite till, bitit Råttan då han inte uppfört sig och skällt ut honom bara för skojs skull.

Men, till det viktiga med just detta inlägg. Den här svarta, jävla katten som alltid springer runt här i huset, han som äter och sover. Hur i helvete kommer de sig att den snuskiga lilla saken får vara inne i det stora rummet för??? Där alla dom mysiga kuddarna är! Lyssna noga på mig här katt! Om inte Alfa får vara där, då får inte du vara där.

 

Jag har ju fått uppgifter från lillmatte att de också finns fler hushåll som har dessa problem! Den Blonda Saken har ju två stycken sånna här hon också! Stackars människa!

 

 

 

Nu insisterar lillmatte också att vi måste lägga ut en länk till Den Blonda Sakens blogg bara för att hennes katter är med här, suck, okej då! Bara för att du ska sluta tjata då!

http://amndy.blogg.se

Och nej, ni behöver inte oroa er, det kommer så klart en bild på mig också.

 


I skogen ska man jaga, punkt!

Husse och matte slutar aldrig att förvåna mig. Idag hade dom bestämt sig för att åka ut till skogen och jag fick följa med. Dom hade med sig en konstig korg som jag inte riktigt förstod vad den var till för, men de sket jag i, nu var de ju dags att jaga älgar igen! Vi hoppade in i den där knöliga skokartongen där jag fick sitta fram med matte, hallå! Borde inte alla bilar ha en plats för mig?! Jag menar, bilar är hatade nog, nu ska man inte ens få plats i dom??? Äckliga bilar...

Men men, när vi äntligen kom fram till skogen så verkade både husse och matte ha fått någon slags stroke. Dom planterade sina arslen på marken och började gräva bland små bruna saker som dom la i den konstiga korgen... okej, jag kanske inte är rätt hund att dömma, men, va fan håller ni på med?!

Jag satt där som en idiot i kanske 20 minuter då jag insåg att livet är för kort, så jag sprang iväg för att jaga älg, vare sig husse var på eller inte. Jag hittade en ganska snart och började jaga den, men efter en timme så kändes även detta meningslöst då husse inte ens orkade pallra sig dit. Jag suckade på vägen tillbaka eftersom jag trodde att skogen var till för att jaga älgar. Nu är Alfa sur.


Regn...

Jag har suttit inne och funderat idag, eftersom det regnat. Och jag har kommit fram till en sak. Regn kan göra samma sak som Devote! Kyssa mitt likbleka arsle!


Mattes sofistikerade smak...

Jaa, det är dåligt med inlägg, eller ja, det kommer ju såklart inlägg. Men dom är ju ganska tråkiga, de håller jag med om. Det händer liksom inte så mycket på dagarna. Men idag har jag mest brottats med Råttan, men jag fick faktiskt brottas med Den Där Fega också! Va fan hände där liksom?! Jag trodde inte du skulle våga sånt.

Jag tänkte också piffa till våran tråkiga gräsmatta lite grann, genom att gräva ett stort hål. Matte har tydligen inte den sortens smak, så jag fick en utskällning. Jaa, tack så mycket för de då! Här försöker man testa någonting nytt och så får man en avhyvling för de, fnys! Det ska jag allt komma ihåg tills nästa gång du byter gardiner, då ska jag skälla på dig jag också, för vi behöver ju ingen förändring! Nej fy fasen... eller de kanske är så enkelt som att allting ska vara på ditt sätt, inte på Alfas sätt. Vi får väl se i längden vem som har bäst smak.

Men men, nu ska jag sluta gnälla på mattes sofistikerade smak och återgå till det bloggen faktiskt handlar om, mig!


Grattis grattis grattis!!! :D

Idag fyller hon år! Lillmatte! 19 år! Grattis!


Favoriter i repris...












Ni får en ny också, bara för att jag känner mig snäll idag.


Jävla älgar!

Idag var vi i skogen, igen. Först var vi ute och gick, men hittade ingenting. Sen satt vi på ett skitpass, där de var blött å jävligt, och såg ingenting.

Varför ska ni ligga å lata er när jag ska jaga er för?! Jävla älgar!


Nu är Alfa sur!

I skogen igen...

Och idag känns de bara dumt att blogga, för det har inte hänt någonting! Dumma älgar, ligga å sova när jag ska skälla på er. Husse säger att de bara är att ta nya tag imorgon.

Okej, medan du gör de, så visar jag upp mig själv, bara för att jag är så snygg.


De skadar ju inte att försöka....

Under hela dagen har jag varit orolig. Jag har inte släppt gårdagen, då husse pysslade med sina jaktstövlar. Det känns inte riktigt okej. Jag vet ju att han inte jagar här hemma, så det betyder att vi kommer åka bil. När han kom hem (tidigare än vanligt!) så bytte han genast om till sina jaktkläder, och började packa ner mat, kläder och lite smått och gott. Jag funderade skarpt på att sticka iväg, gömma mig, gräva ner mig någonstans, vad som helst bara för att slippa den där hemska bilen.




Jag såg min chans när folket höll på att packa i köket. Jag sprang iväg och gömde mig under trappen, och höll tassar och svansar för att dom inte skulle hitta mig.



Men, de var tydligen ett skitgömställe. Dumma husse, tvinga mig att åka bil...

Anar oråd...

Idag, har jag legat och bara skött mitt. Morrat på Råttan, fått ett grisöra, sprungit ute, legat under trappen och sovit. Och så kommer husse hem, och sätter sig i vardagsrummet med jaktstövlarna...

Visst, jaga är skitkul, men... betyder det här att vi ska åka bil igen??? HUSSE! HUR KAN DU?!?! Förstår du inte att en skönhet som jag har bättre saker för mig än att åka bil???

 

Åhhh, låt mig slippa den där läskiga bilen!


Devote kan kyssa mitt likbleka arsle.

Devote har totalkraschat, och har varit riktigt segt i flera veckor nu, och inte bara under vissa perioder som dom påstår. Så nu kan ju någon ansvarig för devote ta sidan och köra upp den där solen inte skiner.

 

Devote kan kyssa mitt likbleka arsle.

 


Den Där Fega...

Eftersom dagarna är ganska tråkiga sen hemkomsten från jakten, och jag inte just har någonting roligt att berätta, så ska jag ta och förgylla dagen åt lillmattes goda vän, Den Blonda Saken.

 

Jag har ju lyckats smyga fram tjuvlyssnaröronen nära nog när hon varit här och hört att hennes stora kärlek i livet är ingen mindre än Den Där Fega, svarta hunden här i huset. Den största, som har lika mycket mod som en katt på en motorväg, han med öron i ingenmansland, han med en svans som sträcker sig till nästa vecka och tillbaka. Som det låter på resten av högen som bor i detta hus, så är han också döpt efter en spritsort...

 

 





Hemma igen...

... och så här ser man ut efter en vecka i skogen:

 

 


Sista dagen.

Japp, sista dagen på jakten för den här gången lyckades bli riktigt tråkig, och lång! Jag och husse vandrade till ett bakpass, där han satte sig i jakttornet och jag fick sitta på backen. Vi fick snart besök utav Zingo, vilket husse tyckte var väldigt onödigt.

Efter att han hade skickat iväg honom så började de regna, vilket inte var okej. Husse hoppade ner från tornet igen för att ge mig regnrocken, men det var väl onödigt tyckte jag, jag kunde ju sitta i tornet istället och spana! Tänkt och gjort, bra utsikt var de.

 

 

 

Efter några minuter så ropades de i radion att en älg var påskjuten, så vi blev omplacerade till ett annat pass, där älgen hade varit bara tre minuter tidigare. Folket fortsatte att leta efter älgen, och vi blev omplacerade ännu en gång till ett nytt pass. Där hade älgen varit bara en minut tidigare.

Jaa, tur är ju någonting man förtjänar, så jag vet inte vad jag och husse gjort för att oförtjäna den. Men, nu är man i alla fall hemma igen, med Råttan, Lurven och Den Där Fega. Ni får själv gissa vem som är vem.

 

 


 


Anstränga sig i onödan? Nej fy fan!

Idag gick jag och husse för oss själva på en skogsplätt. Jag hittade ganska snart en älg, en utan horn den här gången, men dom har ju så förbaskat långa ben dom där älgarna, så det är så svårt att hinna med. Jag sprang efter älgen i kanske 10 minuter innan älgen passerade husse. När jag kom kutande en minut senare så bestämde jag mig för att vara lat och stanna kvar med husse istället för att fortsätta springa efter älgen som älgade på. (Man ska ju inte anstränga sig i onödan.)

 

Efter det så har de varit passittande, först med Hebbe och nu med husse. Och som sagt, man ska inte anstränga sig i onödan.

 

 


PARTY!!!

Oj oj oj! Igår var de kolbulleparty!

 

 

De var kul, med massa godis och folk som brydde sig om mig. Men en sen kväll brukar alltid bli en jobbig morgon, så här pigg var man dagen efter.

 

 

 

Hur som helst så vaknade man ju till liv efter en snabb powernapp, och då var det dags att jaga. Det gick ju finfint från början. Jag hittade en älg med två småälgar, så dom sprang jag efter. Men så lyckades jag ju jaga in dom rätt i gapet på Nelson! Dumma Nelson, han tog över så jag blev utan älg den här gången också! Fnys!

 

Men, jag gav inte upp, utan fortsatte att jaga och lyckades hitta ännu en älg. Jag flög efter den i några 100 meter då den bestämde sig för att simma över en tjärn... och våga inte ens fundera på att jag skulle simma efter! Usch!


Tack och lov för husse ^^

Igår när vi satt på pass, så var det skitväder. Det regnade och blåste. Men trots de så var de ganska kul att sitta där, för Nelson sprang förbi med en älg, cirka 100 meter ifrån passet. Husse fick inget skottläge, tyvärr.

Däremot så tyckte husse synd om lilla mig som frös.

 

 

Han är ju snällast.

 

 

Han kunde ju inte tillåta att lilltösen frös heller.


Zzzz...

Äsch, jag bloggar imorgon...

 


Attans!

Vi drar ut i skogen, tidigt på morgonen. Först måste vi sitta på ett tråkigt pass och vänta och vänta och vänta. Ingen älg. Så här tråkigt var de på passet (förstår ni att man kan vara så uttråkad och så vacker på samma gång???):

 

 

Men, efter en lång väntan, så hör man någonting spännande, då ser man ut så här:

 

 

Sedan får vi gå ifrån passet och jag får jaga själv, så jag drar iväg som ett skott. Hittar en stor älg med långa horn på huvet, den såg mumsig ut tänker jag och springer mot den och skäller, den springer såklart iväg och jag kutar efter. När jag har honom på 100 meters avstånd så ser jag husse som står 20 meter ifrån älgen. Älgen ser husse och drar iväg, fort som fan.

Bravo husse, jag gör allting rätt, och så saboterar du. Som du sa själv, du är en amatör, jag är ett A-barn.

 


Första dagen i skogen.

Idag var de äntligen dags! Jaga älg!

Snabbbloggning blir de idag. Vi drog ut i skogen och letade efter älgar, men de verkade vara på semester. I alla fall i delen av skogen jag sprang på. Några kilometer bort så skjöts en älg i alla fall, så den fick jag nosa på. Mums!


Nu är jag trött och ska sova. God natt!

 


Förstår ni hur synd det är om mig???

Nu så. Imorgon drar husse och jag iväg till jämtland för att jaga. Men nu har jag ju börjat att fundera, och... om vi ska upp till jämtland så måste vi åka bil... fyy! Det vill jag inte! Glöm det husse! Du får jaga utan mig!

 

Alltså. Bil? Till jämtland? Det är ju sjukt långt, säkert fyra timmar!!! Du bör i så fall ha bäddat en ordentlig prinsessbädd åt mig och köpt massor av godis, och våga inte ens tänka tanken på att lämna mitt ben hemma! I helvete att jag skulle unna någon av dom där andra hårbollarna att tugga på mitt ben!

 

Åhh, hur ska det gå?? Att man varit så blind? Allt jag har sätt framför mig är att få springa i skogen, nosa på godsaker och skälla på älgar... och nu har de kommit fram att vi ska åka bil! Usch och blä för bilar!

 

Förstår ni hur synd de är om mig???

 


Nu börjar de hända saker...

Äntligen! Husse har tillslut bestämt sig för att nöja sig med sin matsäck, (som han har planerat och packat i 3 månader nu) så nu har han äntligen satt jaktradion på laddning och börjat packa ner jaktkläder, och spriten! Den får man ju inte glömma när man ska upp till jaktgubbarna.

 

Tänka sig detta, han planerar maten och planerar maten och planerar maten... sen blir allt de andra packat i sista sekund. Tänk om han skulle glömma nåt viktigt? Som geväret eller skotten eller mig? Fast näe, hur skulle man någonsin kunna glömma något som ser ut så här:

 


Snart så...

Voff Voff Voff! Det börjar närma sig nu!

 

Så vad pysslar man med på dagarna då? Jag tränar skallet så husse verkligen ska höra när jag hittat en sån där älg.

 

Hur jag tränar det? Jag skäller ut den där lilla jäveln så klart! Sen kan jag passa på att skälla bara för att jävlas med lillmatte också, men det är träning de också... eller så är de bara skadeglädje. Hehe.

 


RSS 2.0